Tentoonstelling Rem van den Bosch – HAIR / MALE

De Nederlandse fotograaf Rem van den Bosch kan zonder twijfel een rijzende ster genoemd worden in de wereld van de fotografie. Zijn werk wordt veelvuldig geëxposeerd in Nederland en België en zijn project A muse a day resulteerde in een indrukwekkend fotoboek.

Rem van den Bosch‘ fotografisch werk is een opeenstapeling van projecten. A muse a day, I died today, Human behaviour,… De rode draad tussen al deze series wordt gevormd door de (machts)structuren binnen menselijke relaties. In het algemeen refereert zijn werk naar de energy die vrijkomt in dagdagelijkse menselijke interactie. Cynisme en onstuimige blijdschap, melancholie en stressvolle hyperactiviteit, intense liefde en bedruktheid, dominantie en arrogantie en epische waanzin en absurditeit – het zijn gevoelens die tot uitdrukking komen in interpersoonlijk contact waarbij het moeilijk is trouw te blijven aan de essentie van het zelf.
Voor de tentoonstelling MALE / HAIR maakt Rem een presentatie van de werkperiode van het afgelopen half jaar. Het wordt een overzicht van twee projecten over wie je mag zijn, over hedendaagse taboes en het doorbreken van vastgeroeste denkbeelden.

Parrallel aan de tentoonstelling van Rem stellen de studenten fotografie van de Stedelijke Academie Hasselt hun project Up Close 2 voor. Zij fotografeerden alles dat dicht bij hen is en een gevoel van geborgenheid geeft. Dit kan gaan over personen, voorwerpen of alledaagse rituelen of gewoontes. Dit resulteert in letterlijke close-upfotografie of een interpretatie van wat nauw-bij-het-hart ligt.

Waar en wanneer?
Van zaterdag 27.04.2018 tot en met zondag 13.05.2018, van 14 tot 17u
Enkel geopend op zaterdag en zondag
Vrijzinnig Ontmoetingscentrum
A. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt

Vernissage
Vrijdag 27.04.2018 van 20 tot 22u.

Kunstpunt CAFÉ met artist talk
Wil je de tentoonstelling bezoeken, verder praten met de kunstenaars en ondertussen een lekker glas drinken? Dat kan tijdens kunstpunt CAFÉ, een gezellige cafénamiddag, muzikaal omlijst.
Zondag 13.05.2018 van 14 tot 17u

Download hier de affiche van Tentoonstelling Rem van den Bosch – HAIR / MALE in PDF-formaat. Download hier de uitnodiging in PDF-formaat.

Dit bericht werd geplaatst in Tentoonstelling. Bookmark de permalink .